Massages

Sportmassage

 

HSC Haaksbergen
kadootje voor de jongens….

Een sportmassage kan voor, tijdens, of na de inspanning worden uitgevoerd. Voor het sporten zal de massage stimulerend zijn en de spieren voorbereiden op de prestatie.
Na afloop is de massage sederend om te ontspannen, te herstellen en ter bevordering van de afvoer van afvalstoffen.
Sportmassage is ook: functietesten van spieren en gewrichten, tapen en bandageren ter ondersteuning en advieseren over training, voeding, kleding en blessurepreventie.

Deze massages worden uitgevoerd met een beetje olie, op de massagetafel en op de blote huid.

Ook voor NIET SPORTERS is een sportmassage zinvol, denk hierbij aan een stijve nek of vastzittende schouders, een vermoeid gevoel in armen of benen, last van de onderrug, of vervelende hoofdpijn.

Ontspanningsmassage

De ontspanningmassage is een manier van masseren die bestaat uit strijkingen, knedingen en kloppingen, met heerlijk geurende olie. Eventuele knelpunten krijgen natuurlijk extra aandacht, waardoor u zich daarna geestelijk en lichamelijk lekker ontspannen voelt.

Even een moment voor uzelf, waarbij niets moet.

U kunt kiezen uit:

  • een massage van een half uur, waarbij de rug, schouders, nek, of de benen gemasseerd worden
  • een massage van een uur, waarbij over het algemeen de rug en de benen gemasseerd worden
  • een massage van anderhalf uur waarbij er ook meer aandacht naar bijvoorbeeld  de armen kan gaan

Deze massages worden uitgevoerd op de massagetafel en op de blote huid.

Stoelmassage

De stoelmassage is een in Japan ontworpen drukpuntmassage  van ongeveer 20 minuten, die invloed heeft op de interne energiehuishouding.

Het is een massage van hoofd, nek, schouders, armen, handen en rug die is bedoeld om de energie te laten stromen en spanningsklachten (bijvoorbeeld RSI) te voorkomen. Ideaal voor mensen met een zittend beroep. Beste frequentie: 1 x per 2 weken.

Deze massage is ook bijzonder geschikt om mensen kennis te laten maken met het principe van massage, aanrakingen te ondergaan en zichzelf weer te leren voelen.
Ook zeer geschikt voor evenementen en het bedrijfsleven, omdat het een relatief korte, efficiente en makkelijk toegangbare massage is.

Deze massages worden uitgevoerd in de speciaal hiervoor ontworpen massagestoel en over de kleren heen.

Thai yoga massage

Nuad Bo-Rarn, oftewel de oude Thai Yoga Massage is een unieke vorm van lichaamswerk die al zo’n 2500 jaar bestaat.
Er is geen eenduidige omschrijving, maar de Thai massage is een soort mix van yoga, shiatsu en acupressuur. Men noemt het ook wel:

YOGA VOOR LUIE MENSEN.

De stretch bewegingen hebben invloed op het hele lichaam, waardoor de flexibiliteit toeneemt, diepe en oppervlakkige spanningen worden weggenomen en de natuurlijke energie vrijer kan stromen.
Het effect van deze stretches, waarin u een passieve rol speelt, is vergelijkbaar met Hatha yoga. Deze veilige en holistische behandeling brengt uw lichaam in balans en zorgt voor een “vredig” gevoel.
Wij bieden u de noordelijke stijl Thai Massage, deze is vriendelijker en zachtaardiger dan de zuidelijke ‘Wat Po’ stijl.

Wat is het verschil met Westerse massage?

Traditionele Thai massage wordt uitgevoerd op een comfortabele mat op de vloer, zodat de masseur maximaal kan bewegen en zijn lichaamsgewicht kan gebruiken.
De klant is volledig gekleed en er wordt geen olie gebruikt.
Westerse massage richt zich vaak op een specifiek probleem, terwijl de Thai massage altijd met het hele lichaam werkt om het gehele functioneren te verbeteren. Thai massage gebruikt drukpunten om energielijnen te openen (sen meridianen).
Dit energiewerk wordt gecombineerd met stretch technieken om het lichaam te openen, hetgeen een enorm relaxed en vernieuwend gevoel geeft.
De Thai masseur maakt gebruik van handen, ellebogen, knieën en voeten, terwijl de Westerse massage vooral bestaat uit kneden van spieren.
Laat u eens verrassen door deze geweldige vorm van lichaamswerk.

Gezichtsmassage

Ook voor een heelijke gezichtsmassage kunt u bij mij terecht.

Dit is een zachte massage van de nek, bovenkant schouders, het gezicht en het hoofd.

Door de gebruikte  technieken wordt overtollig vocht afgedreven waardoor het hoofd “lichter” voelt en hoofdpijn vermindert.

Ook mensen met sinisitus of migraine voelen direkt verlichting na de massage.

Deze massage duurt ongeveer 15 minuten en is bij voorkeur te combineren met een willekeurige andere massage.

 

Voetzonemassage

 

Het hele lichaam staat in verbinding met de voeten.
De plaats op de voet waarmee een orgaan of klier in verbinding staat noemen we een reflexzone.

Reflexologie herstelt en onderhoudt een gezonde energiedoorstroming in het hele lichaam. Als die energie geblokkeerd is, kan het lichaam ziek worden.
Voetreflexologie is geen op zichzelf staande geneeswijze. Het verhoogt het zelfgenezend vermogen en de immuniteit van het lichaam, zodat bepaalde klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

De reflexologie die ik bied duurt ongeveer een uur en beslaat de voeten en de onderbenen tot en met de knie. Er wordt gewerkt met de handen en met een stokje van rozenhout om beter in de drukpunten te komen.
Voetreflexologie is aangenaam, preventief en natuurlijk.